Glazba

Live Aid koncert 1985.: Glazbeni fenomen solidarnosti

today13. srpnja 2023. 183

Background
share close

Godina 1985. obilježena je događajem koji je zauvijek promijenio glazbu i humanitarnost. Live Aid koncert, održan 13. srpnja 1985., okupio je ikonične izvođače i zajednički cilj – borbu protiv gladi. Ovaj povijesni događaj je dokaz moći glazbe i sposobnosti da ostvari pozitivne promjene.

Live Aid koncert se održao na dva mjesta – stadionu Wembley u Londonu i stadionu Johna F. Kennedyja u Philadelphiji. Bob Geldof i Midge Ure su organizirali koncert s ciljem prikupljanja sredstava za gladne regije u Etiopiji. Brojna publika, procijenjena na 1,9 milijardi ljudi, svjedočila je ovom velikom događaju.

Na Live Aid nastupili su legendarni izvođači poput Queena s Freddiejem Mercuryjem, U2, Davida Bowieja, Eltona Johna i drugih. Njihovi nastupi ostali su nezaboravni i impresionirali su mase.

 

Live Aid koncert je prikupio 150 milijuna funti (280 milijuna američkih dolara) pomoći za gladnu Etiopiju. Ovaj humanitarni događaj inspirirao je slične inicijative diljem svijeta.

Live Aid koncert iz 1985. ostaje simbol glazbe i humanitarnog djelovanja. Demonstrirao je snagu glazbe ujedinjene s ciljem donošenja pozitivnih promjena. Live Aid je nadahnuo generacije i potaknuo druge dobrotvorne inicijative.

Live Aid koncert 1985. ostaje neizbrisiv događaj u povijesti glazbe. Svojom porukom solidarnosti, pokazuje moć glazbe i njenu sposobnost mijenjanja svijeta nabolje.

Written by: Alfa radio

Rate it

Previous post

Glazba

Zašto je Gibo jedan od najboljih? [Komentira Ivan Ileković]

U rasprodanoj Areni Zagreb, Gibonni je održao dva koncerta povodom 35 godina karijere Vjerojatno vam je poznata situacija kad vas netko povede na koncert i onda jedva čekate kraj kako biste od dva sata glazbe čuli bar dvije poznate stvari. Ako ste prošlog tjedna bili u Areni Zagreb onda koncerte više ne doživljavate isto jer čekanja tamo nije bilo. Posoljeni zrak i razlivena tinta, Judi, zviri i beštimje, Onako, od […]

today13. ožujka 2023. 220 1

0%