Novosti

NA DANAŠNJI DAN: ROĐEN PETAR GRAŠO

today19. ožujka 2024. 40

Background
share close

Na današnji dan 1976. godine rođen je Petar Grašo, hrvatski tekstopisac, glazbenik i pjevač.

FOTO: YouTube Screenshot

Dokaz Grašinog tekstopisačkog talenta je činjenica da je sa 16 godina napisao pjesmu „Boginja“ s kojom je Oliver Dragojević osvojio drugo mjesto na Dori 1995. godine.

Sa svojom pjesmom „Trebam nekoga“ pobjeđuje na Zadarfestu 1996. godine te preko 12 tjedana ostaje na vrhu nacionalnih top ljestvica. Prvi album „Mjesec iznad oblaka“ izdan krajem 1997. godine prodaj je u 110 tisuća primjeraka. Između prvog i drugog albuma, Grašo postiže dobre rezultate i u pjevačkoj i u tekstopisačkoj karijeri. Drugi album, „Utorak“, sadržavao je neke od njegovih najvećih hitova kao što su „Utorak“, „Ko nam brani“ i „Nevista“. Treći album, „Šporke riči“, izišao je 2003. godine, a najpoznatiji je po pjesmu „Jedina“.

Albumsku pauzu prekida 2011. godine pojavivši se na albumu  Tonči Huljić i Madre Badessa benda pod nazivom „Ka hashish“.

Iako nije objavljivao albume, Grašo je od 2003. do danas objavio mnoštvo singlova koji su postigli veliku popularnost u Hrvatskoj. Tu se ističu „Ako te pitaju“, „Moje zlato“ i „Uvik isti“.

Written by: Vjeran Babić

Rate it

Previous post

Na današnji dan

NA DANAŠNJI DAN: ROĐENA JASNA ZLOKIĆ

Na današnji dan 1955. godine u Veloj Luci rođena je hrvatska pjevačica Jasna Zlokić. Foto: YouTube Screenshot Pjevanjem se počela baviti još kao sedmogodišnjakinja pjevajući u dječjem kazalištu u kojemu je glumila. Pjevanje razvija i izvan kazališta te kao tinejdžerka nastupa na festivalima pjevača amatera što ju je dovelo do osvajanja titule Prvog glasa Dubrovnika 1974. godine. S nizanjem dobrih rezultata na amaterskim pjevačkim natjecanjima nastavlja i dalje, a 1982. […]

today15. ožujka 2024. 25

0%