Na današnji dan

NA DANAŠNJI DAN: ROĐENA JASNA ZLOKIĆ

today15. ožujka 2024. 25

Background
share close

Na današnji dan 1955. godine u Veloj Luci rođena je hrvatska pjevačica Jasna Zlokić.

Foto: YouTube Screenshot

Pjevanjem se počela baviti još kao sedmogodišnjakinja pjevajući u dječjem kazalištu u kojemu je glumila. Pjevanje razvija i izvan kazališta te kao tinejdžerka nastupa na festivalima pjevača amatera što ju je dovelo do osvajanja titule Prvog glasa Dubrovnika 1974. godine.

S nizanjem dobrih rezultata na amaterskim pjevačkim natjecanjima nastavlja i dalje, a 1982. godine prvi put nastupa na Splitskom festivalu gdje će, dvije godine nakon, izvesti svoj hit „Skitnica“ koji joj je obilježio karijeru. Osim „Skitnice“, karijeru Jasne Zlokić su, uz mnoge druge, obilježili hitovi „Ja sam ti jedini drug“, „Dođi u mali kafe“ i „Putevima vjetra“.

U dugoj karijeri objavila je 20 studijskih albuma, a okitila se i brojnim nagradama na Splitskom festivalu, Zagrebfestu, Melodijama hrvatskog Jadrana, a čak tri puta bila je proglašavana pjevačicom godine.

Written by: Vjeran Babić

Rate it

Previous post

Na današnji dan

NA DANAŠNJI DAN: ROĐEN DAVID GILMOUR

Na današnji dan 1946. godine rođen je David Gilmour, britanski glazbenik, tekstopisac i skladatelj, gitarist i vokalist Pink Floyda. FOTO: RollingStone David GIlmour pridružio se Pink Floydu 1968. godine, a zahvaljujući svojim pjevačkim i tekstopisačkim vještinama te vještim sviranjem gitare vrlo je brzo postao sastavni dio grupe. Spomenute Gilmourove vještine jedan su od najvažnijih čimbenika Pink Floydova uspjeha, pogotovo na njihovom kultnom albumu „The Dark Side Of The Moon“. Nakon […]

today6. ožujka 2024. 53

0%