Glazba

Zašto je Gibo jedan od najboljih? [Komentira Ivan Ileković]

todayMarch 13, 2023 192 1 5

Background
share close

U rasprodanoj Areni Zagreb, Gibonni je održao dva koncerta povodom 35 godina karijere

Vjerojatno vam je poznata situacija kad vas netko povede na koncert i onda jedva čekate kraj kako biste od dva sata glazbe čuli bar dvije poznate stvari.

Ako ste prošlog tjedna bili u Areni Zagreb onda koncerte više ne doživljavate isto jer čekanja tamo nije bilo.

Posoljeni zrak i razlivena tinta, Judi, zviri i beštimje, Onako, od oka, Udica, Lažu fotografije, Tempera, Činim pravu stvar, Mirakul, Libar, Oprosti… možemo nabrajati u nedogled, ali  zaključak je vrlo jasan; tek šačica glazbenika u Hrvatskoj može reći da ima dovoljno hitova za cijeli koncert pa čak i za dva.

 

Zlatan Stipišić se kroz  trideset i pet godina karijere okružio kvalitetnim glazbenicima uz koje je koračao, a zatim pošao svojim putem samo kako bi se ponovo okupili na pozornici zagrebačke Arene.

Husein Hasanefendić Hus i Marijan Brkić pridružili su se Gibi na izvedbi pjesama “Sve još miriše na nju” i “Lutka za bal”  kada su se svi zajedno prisjetili Akija Rahimovskog. Također, Gibo je odao počast Arsenu Dediću, Massimu i Dini Dvorniku, a kao gost na pozornicu je stao i Damir Urban.

 

Moram istaknuti zvuk koji je kvalitetom bio na visokoj razini isto kao i light show pa i scenografija. Nije bilo pretjerivanja s ogromnim video zidovima pa je naglasak bio na glazbi kako i treba biti.

“Kako to opisati? Ne mogu od sreće disati.”

Upravo stihovima pjesme “Sreća” koju je Gibo snimio s Oliverom 2016. godine jednostavno se može dočarati osjećaj nakon izlaska iz Arene.

Možda je zato Gibo jedan od najboljih.

 

 

 

 

Written by: Alfa radio

Rate it

Previous post

Novosti

Kraj Mickey Mousea

Walt Disney je 1928. godine stvorio miša Mickeyja i tada nitko nije mogao predvidjeti koliki će utjecaj Mickey Mouse imati gotovo stoljeće kasnije. On i dalje predstavlja dominantnu figuru u kompaniji Walt Disney i zaštitna je maskota Disneya, ali čini se ne zadugo. Zaštita autorskih prava Mickey Mousea istječe u siječnju 2024. To znači da će Mickey Mouse biti u javnom vlasništvu i da ga će moći koristiti bilo tko. […]

todayFebruary 20, 2023 424 2 2

0%