Novosti

NA DANAŠNJI DAN: IZDAN THE SLIM SHADY LP

today23. veljače 2024. 62

Background
share close

23. veljače 1999. godine izdan je Eminemov drugi studijski album The Slim Shady LP od strane izdavačkih kuća Aftermath Entertainment i Interscope Records.

Izvor: Rolling Stone

Satirični tekstovi ovog albuma napisani su iz perspektive Eminemovog alter ega Slim Shadyja koji spaja hip hop, G-funk i horor i pritom opisuje frustracije života u siromaštvu. Najpoznatija pjesma albuma My Name Is nastala je u koprodukciji s Dr. Dreom, a zbog nje će Slim Shady vječno živjeti.

The Slim Shady LP zauzeo je 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici top 200 i 1. mjesto na ljestvici Top R&B/Hip-Hop Albums omogućivši tako Eminemu svjetsku slavu.

Izvor: Variety

Zbog kontroverznih tekstova album je često bio kritiziran, ali ostavio je značajan utjecaj na rap scenu

Written by: Ema Skroban

Rate it

Previous post

Novosti

NA DANAŠNJI DAN: ROĐEN JAMES BLUNT

22. veljače 1974. godine rođen je britanski pjevač i tekstopisac James Blount. Kao dijete pohađao je satove violine i klavira, a u adolescentskim godinama počinje svirati električnu gitaru. https://youtu.be/b6U3xeYqdKQ?si=QkYYgGKy9TmfgwU2 Studirao je Aeronautičko inženjerstvo i sociologiju, a 1998. godine odlazi u Britansku vojsku gdje tijekom četiri godine služenja dolazi do ranka kapetana. 2002. godine napušta vojsku kako bi se posvetio glazbenoj karijeri. 2004. godine izdaje svoj debitantski album Back to Bedlam […]

today22. veljače 2024. 57

0%